logo diet4u.gr Άρτεμις Ζερδελή διαιτολόγος διατροφολόγος
σπανάκι diet4u.gr διαιτολόγος διατροφολόγος Άρτεμις Ζερδελή

Αρθρογράφος:

Κατηγορία:

Δημοσίευση:

Ετικέτες:

Το μοιράζεσαι;

Θυροειδίτιδα hashimoto και διατροφή.Τι ισχύει τελικά;

H θυρεοειδίτιδα hashimoto, είναι η πιο γνωστή αιτία υποθυρεοειδισμού και αποτελεί την πιο διαδεδομένη ενδοκρινολογική διαταραχή. Στην Ελλάδα είναι αρκετά συχνή και εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες. Τα συμπτώματα πολλές φορές μένουν αδιάγνωστα για χρόνια.

Ποια είναι τα αίτια;

H θυρεοειδίτιδα hashimoto είναι μία πολυπαραγοντική ασθένεια. Παίζουν σημαντικό ρόλο η κληρονομικότητα, το περιβάλλον, τα αντισώματα, το κάπνισμα, οι ορμόνες κλπ

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα είναι η κόπωση καθώς και η έλλειψη ενεργείας, η μόνιμη υπνηλία. Ακόμη συμβαίνει διαταραχή ορμονών, το οποίο οδηγεί σε κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή. Έχει παρατηρηθεί επίσης και πρόβλημα στη μνήμη και επιβράδυνση της νοητικής λειτουργίας. Ένα ακόμη σύμπτωμα είναι η δυσκοιλιότητα. Ο θυρεοειδής εκκρίνει λιγότερες ορμόνες και έτσι το σώμα υπολειτουργεί και έχουμε δυσπεψία και δυσκοιλιότητα. Χοληστερίνη, υπέρταση ,υπογονιμότητα προβλήματα στο σάκχαρο είναι μερικές από τις παθήσεις που μπορεί να εμφανιστούν μετά τη θυρεοειδίτιδα hashimoto.

Σχετικά άρθρα

Τελικά τι ισχύει για τη γλουτένη;;;

Η γλουτένη βρίσκεται σε δημητριακά,σιτάρι,σίκαλη,βρώμη,κριθάρι,παξιμάδια,ζυμαρικά,ψωμί,φρυγανιές,ζυμαρικά μπάρες δημητριακών μπισκότα, κεικ, σιμιγδάλι, αλεύρι σκληρό, κουλουράκια, μούσλι, βύνη, γαριδάκια, πατατάκια κλπ έτοιμες κονσέρβες...