Kέικ από αλεύρι ρεβιθιού και στέβια! Γρήγορα – εύκολα – υγιεινά! Μία εύκολη συνταγή σε 5 απλά βήματα.
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι ρεβιθιού ή 340 γρ. αλεύρι ρεβιθιού + 110 γρ. κακάο
- 40 γρ. στέβια
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κοφτά κουτ. γλυκού σόδα
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 μπαστουνάκι βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι και έπειτα τη στέβια και το αλάτι.
- Προσθέτεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και μετά στο μπολ.
- Προσθέτεις το λάδι, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύεις με μίξερ.
- Ρίχνεις το μίγμα σε μία φόρμα κέικ.
- Ψήνεις το κέικ στο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα.