Υλικά(για 4 μερίδες)
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2-3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
Ένα αγκουράκι 5. 2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά αλάτι, πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
Εκτελεση:
Βάζουμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και γεμίζουμε με φρέσκο νερό. Τα βράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου προσθέτοντας και αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 2 Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το αγκούρι, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Πασπαλίζουμε με το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. 3 Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε και το μαϊντανό.