logo diet4u.gr Άρτεμις Ζερδελή διαιτολόγος διατροφολόγος
σπανάκι diet4u.gr διαιτολόγος διατροφολόγος Άρτεμις Ζερδελή

Αρθρογράφος:

Κατηγορία:

Δημοσίευση:

Ετικέτες:

Το μοιράζεσαι;

Kεικ από αλεύρι ρεβιθιού και στέβια!

Kέικ από αλεύρι ρεβιθιού και στέβια! Γρήγορα – εύκολα – υγιεινά! Μία εύκολη συνταγή σε 5 απλά βήματα.

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι ρεβιθιού ή 340 γρ. αλεύρι ρεβιθιού + 110 γρ. κακάο
  • 40 γρ. στέβια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού σόδα
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι και έπειτα τη στέβια και το αλάτι.
  2. Προσθέτεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και μετά στο μπολ.
  3. Προσθέτεις το λάδι, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύεις με μίξερ.
  4. Ρίχνεις το μίγμα σε μία φόρμα κέικ.
  5. Ψήνεις το κέικ στο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα.

Σχετικά άρθρα