Υλικά
• 2 κούπες νιφάδες βρώμης
• 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
• 1/2 κούπα αμυγδαλοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρού καρπού (π.χ. φιστικοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο κ.ά.)
• 1/4 κούπας σοκολάτα σε σταγόνες ή ξηροί καρποί
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε
2. Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη – υπολογίζουμε να βγουν 8 μπαλάκια.
3. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν περιφερειακά.
5. Τα βγάζουμε, αφήνουμε στη λαμαρίνα για 10 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
6. Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένα πολύ καλά με μεμβράνη.