σπανάκι diet4u.gr διαιτολόγος διατροφολόγος Άρτεμις Ζερδελή

Αρθρογράφος:

Κατηγορία:

Δημοσίευση:

Ετικέτες:

Το μοιράζεσαι;

Ποια είναι τελικά τα ιδανικά σνακ για άτομα με διαβήτη;

Η διατήρηση των φυσιολογικών τιμών σακχάρου στον διαβήτη είναι από τα πιο σημαντικά τμήματα τη διαχείρισης του.

Πιο παλιά επικρατούσε η άποψη ότι ο διαβήτης επιφέρει και πολλούς διατροφικούς περιορισμούς. Παρόλαυτα αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλές γευστικές και νόστιμες επιλογές.

Ο στόχος των σνακ είναι ο κορεσμός ,ο έλεγχος και η μείωση της πείνας. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση σακχάρου.

Παρακάτω ακολοθούν εύκολες και γρήγορες λύσεις για σνακ που θα κρατήσουν το σάκχαρό σου σε φυσιολογικά επίπεδα!

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι από τα ιδανικότερα σνακ για άτομα με διαβήτη. Μπορείς να αναμείξεις και πολλά μαζί και να μην μείνεις μόνο σε ένα είδος ξηρού καρπού. Επέλεξε άψητα ανάλατα και προσοχή στην ποσότητα!

Βραστά αυγά

Το ασπράδι αυγού περιέχει πρωτεΐνη και έχει την ικανότητα να σε κρατάει χορτάτο για αρκετή ώρα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά και προβιωτικών. Ακόμη δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων. Ένας καλός συνδυασμός είναι να το συνοδέψεις με φρούτα και πιο συγκεκριμένα μούρα ή ξηρούς καρπούς .Επίσης καλή επιλογή είναι τα λαχανικά

Κράκερ ολικής με τυρί κρέμα

Το τυρί έχει επίσης πρωτεΐνη οπότε μπορεί να συνδυαστεί με κράκερ ή παξιμάδια ολικής άλεσής.

Ρολά τορτίγιας ολικής άλεσης με τόνο.

Ο τόνος είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ω3 λιπαρών οξέων, Πρέπει όμως να καταναλώνετε με μέτρο και όχι από όλους,

Χούμους με λαχανικά

Το χούμους είναι ένα υπέροχο σνακ για άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη. Έχει εξαιρετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ,πράγμα που ευνοεί το σταθερό σάκχαρο. (Το χούμους είναι τιπ που περιέχει πολτοποιημένα ρεβύθια, ελαιόλαδο, ταχίνι λεμόνι και μπαχαρικά.

 Ντομάτα με ελιές

Οι ντομάτες είναι καλή πηγή λυκοπένιου ειδικά όταν συνδυάζονται με ωμό ελαιόλαδο.Ακόμη, μπορείς να τις προσθέσεις σε σαλάτες μαζί με άλλα λαχανικά ώστε να πάρεις μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών.

Σχετικά άρθρα