ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Posted on Δεκέμβριος 16, 2017
by Artemis

H σωστη διατροφη προλαμβανει πολλες ασθενεις.Συγγεκριμενα οσον αφορα τις καρδιαγγειακες παθησεις και την προληψη τους, διαδραματιζει σημαντικο ρολο η μετριασμενη καταναλωση αλκοολ,αλατιου,η συχνη καταναώση φρουτων και λαχανικων και η χαμηλη προσληψη κορεσμνου λιπους.Η αντιμετωπιση των καρδιαγγαειακων ασθενειων είναι πολυπλοκη διοτι πρεπει να εξεταστει αν συνυπαρχει και άλλη ασθενεια ταυτοχρονα.Χαρακτηριστικες είναι η υπαρξη υπερτασης και αθηρωματωσης.
Συνήθως οι ασθενεις που πασχουν από καρδιακη ανεπρκεια είναι καχεκτικοι διοτι εχουν δυσπεψια ,ενοχληματα αλλα και ανορεξια.Τοτε χρειαζετε συγγεκριμενη διατροφη για την πληρη σιτιση τους.Σε περιπτωση που ο ασθενης είναι παχυσαρκος απαιτειται μειωση του σωματικου λιπους.Ακομη,στην περιπτωση της καρδιακης ανεπαρκειας είναι απαραιτητη η μειωση της προσληψης νατριου.Καλο είναι η ημερησια προσληψη του αλατιου να μην υπερβαινει τα 6 g τη μερα.Επισης είναι σημαντικο η καταναλωση υγρων να μην υπερβαινει το 1,5 L τη μερα.Τελος συστηνεται η μειωμενη καταναώση αλκοολ,για τους αντρες 30 g ημερησιως και για τις γυναικες 20 διοτι το αλκοολ δρα κατασταλτικα ως προς το μυοκαρδιο.Στους πασχοντες από αλκοολικη αιτολογια καρδιοπαθεια απαγορευετε εντελως το αλκοολ.

 

Pine cone cheese ball #splendidholiday