Posted on Απριλίου 22, 2021
by Artemis

 

1)Σαρδέλες

2)Σκουμπρί

3)Γαρίδες

4)Λιναρόσπορος

5)Καρύδια

6)Σπόροι chia

fish being grilled

Posted on Απριλίου 20, 2021
by Artemis

1)Σαλάτα με ρεβίθια

2)Φαλάφελ

3)Χούμους

4)Στο φούρνο

5)Μέσα σε τορτίγια

6)Σε ομελέτα

7)Με τόνο

8)Με θαλασσινά

 

silver spoon on black ceramic bowl with vegetables

Posted on Απριλίου 18, 2021
by Artemis

Υλικά

Για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

1 και 1/4 του φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι

Περίπου 1 φλυτζάνι νερό χλιαρό

 

Για τη γέμιση:

8-10 μέτρια μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ στέβια (υπολογίσουμε για 1/2 φλ. ζάχαρη τη σωστή δοσολογία)

Κανέλα

 

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

 Ίσως χρειαστεί επιπρόσθετο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του κάδου.

3. Έπειτα βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και την κόβουμε στη μέση.

4. Τυλίγουμε το μισό κομμάτι ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. και τοποθετούμε την άλλη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας και την απλώνουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τοιχώματα στη τάρτα.

5. Βάζουμε τα υλικά της γέμισης ( μήλα, στέβια και κανέλα) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στη φόρμα.

6. Όταν είναι έτοιμη και η υπόλοιπη ζύμη την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και την πασπαλίζουμε από πάνω μέχρι να καλυφθεί η γέμιση.

7. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

8. Σερβίρουμε!

 

baked pie