Posted on Μάιος 23, 2017
by Artemis

 

Τέρμα οι απαγορεύσεις!Το κρέας σε λογικές ποσότητες,κάνει καλό αρκεί να αφαιρέσεις το ορατό λίπος.Αρχικά είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμα στην ομορφιά και στη υγεία λόγω της περιεκτικότητας του σε πρωτείνη,σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Χτίζει σώμα καθώς ενισχύει τη δόμηση της μυικλης ομάδας του οργανισμού,μια διεργασία απαραίτητη ειδικλα αν συνδιαστεί με την κατάλληλη γυμναστική.

Τονώνει την ελαστικίτητα του δέρματος και στηρίζει το αιμοποιητικό σύστημα λόγω της αιμοσφαιρίνης.

Συμβάλει στην τόνωση του ενεργειακού μεταβολισμού.

Προστατέυει από τις ιώσεις καθώς τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Συμβάλει στις φυσιολογικές διεργασίες του οργανισμού νευρομυικές καρδιαγγειακές και ορμονικές.

 

Rib Eye Steak grilled with Porcini Salt and Lemony Salsa Verde:

Posted on Μάιος 16, 2017
by Artemis

Το ιδανικό ποσοστό λίπους ανάλογα με την ηλικία κι το φύλο ορίζεται ως εξής.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

20-30 ετών:18-22% του συνολικού σωματικού βάρους
31-40 ετών:20-24% του συνολικού σωματικού βάρους
41-50 :21-25 του συνολικού σωματικού βάρους
50 και πάνω:21-25% του συνολικού σωμνατικού βάρους

ΑΝΤΡΕΣ
20-30 ετών: 10-15% του συνολικού σωματικού βάρους
31-40 ετών:12-16% του συνολικού σωματικού βάρους
41-50 ετών:14-18% του συνολικού σωματικού βάρους
50 και πάνω:15-20% του συνολικού σωματικού βάρους.

Image may contain: one or more people and text

Posted on Μάιος 03, 2017
by Artemis

 

 

·       Λιγότερα αμυλώδη στο βραδινό γευμα.Η ποσότητα του άμυλου θα πρέπει να είναι πιο λίγη σε ποσότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.Έτσι,υπάρχει καλύτερος έλεγχος της γλυκόζης.

 

·       Κατανάλωσε πρωτείνες στην άσκηση αλλά με μέτρο.Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεινικών γευμάτων δεν αυξάνει γραμμικά την μυική σύνθεση.Δηλαδή μην υποθέστε ότι αν καταναλώνετε διπλάσια ποσότητα πρωτεινών θα πετύχετε τη διπλάσια αύξηση μυικού ιστού.

 

·       Παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι?Το παγωτό είναι κατεψυγμένο επιδόρπιο το οποίο παρασκευάζεται από κρέμα και γάλα με την προσθήκη ζάχαρης και γεύσεων.Το παγωμένο γιαούρτι είναι κ αυτό κατεψυγμένο επιδόρπιο με την διαφορά ότι αντί για την κρέμα γάλακτος χρησιμοποιείται γιαούρτι για την παρασκεύη του.Το γιαούρτι έχει λιγότερα λιπαρά σε σχέση με το παγωτό αλλά και λιγότερες θερμίδες.

 

·       Προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση αντιοξιδωτικών συμπληρωμάτων.Η υπερβολική κατανάλωση αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων μπορεί να τροφοδοτήσουν αντι να αναστείλουν τις ελεύθερες ρίζες και να προκαλέσουν οξειδωτικές φθορές στον οργανισμό.

 

 

 alexjameshall: “Frooty. Please contact me via my website if you’re interested in any prints. © Alex Hall, 2014 http://alexhall.4ormat.com/ ”: