Σε μία διατροφή για εγκυμοσύνη ,οι ανάγκες σε ασβέστιο αυξάνονται. Αυξήστε την κατανάλωση τροφών με ασβέστιο (γαλακτοκομικά) με τη βοήθεια ενός διαιτολόγου διατροφολόγου και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν χρειάζεστε επιπλέον συμπληρώματα.
Η διατροφή μας ,πρέπει να είναι ισορροπημένη σε όλα τα στάδια της ζωής μας. Ένας διαιτολόγος διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει στη σύνταξη ενός υγιεινού εβδομαδιαίου διαιτολογίου. Το βάρος πριν την εγκυμοσύνη πρέπει να κυμαίνεται σε φυσιολογικά πλαίσια .Ο δείκτης μάζας σώματος πρέπει να είναι από 18 ως 25.Το παραπάνω βάρος πιθανόν να φέρει εμπόδια στην εγκυμοσύνη.
Η διατροφή στην διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική και απαιτείται συνεργασία με διαιτολόγο διατροφολόγο και γιατρό. Προτιμήστε μικρά ψάρια που έχουν μικρή περιεκτικότητα σε υδράργυρο όπως σαρδέλες μπαρμπούνια ή λυθρίνια.