Posted on Αύγουστος 22, 2018
by Artemis

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια διαταραχή του μεταβολισμού που χαρακτηρίζεται από μειωμένη ινσουλίνη και αυξημένη γλυκόζη. Υπαρχουν αρκετοι τυποι διαβητη με πιο συχνους τον τυπου 1 (κυριως παιδια και εφηβοι)και τον τυπου 2 (επικτητος). Πολυ συχνα εμφανιζεται διαβητης και στην διαρκεια της εγκυμοσυνης όπου χρειάζεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση διότι είναι πιθανο να εμφανιστουν προβλήματα υγείας στο νεογνό.

More
Posted on Ιούλιος 22, 2018
by Artemis

Για να μην παρετε πισω οσο βαρος εχετε χασει την περιοδο των διακοπων,οργανωθείτε από νωρίς ώστε να διατηρήσετε το βάρος σας!

 

·         Σνακ για παραλία:φρέσκα ή ξερά φρούτα,κριτσινια ολικής άλεσης,ξηροί καρποί.

·         2 φρούτα και 2 σαλάτες καθημερινά.

·         Καταναλώστε καλύτερα κρασί ή μπύρα και όχι cocteils.

·         Προτιμήστε παγωτο΄με γεύση βανίλια και όχι σοκολάτα.

·         Πιείτε πολύ νερό για σωστή ενυδάτωση.

·         Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλο χορταστικο και υγιεινο πρωινο.

·         Kολυμπήστε!Ανάλογα με το ειδος της κολυμβηση μπορειτε να καψετε από 60 εως 150 θερμιδες στα 10 λεπτα.

·         Στην ταβερνα ξεκιναμε παντα από την σαλατα.

 

Snack at the beach

Posted on Ιούνιος 29, 2018
by Artemis

 

 

  • YΛΙΚΑ: 200 γρ. φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 φλιτζανάκια εσπρέσο για το σερβίρισμα ή λικέρ μαστίχας

 

 

 

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, την κρέμα και το γάλα σε ένα μπολ. Αδειάστε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Σε μισή ώρα περίπου θα εναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές έως ότου παγώσει καλά το παγωτό και γίνει αφράτο.

Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια περιχύνοντας κάθε μερίδα με εσπρέσο ή με λικέρ μαστίχας, αντί άλλης σος.

 

Lemon crème fraiche ice cream