Posted on Δεκέμβριος 18, 2018
by Artemis

Για να μην χαλάσετε την διατροφή σας και δείτε την ζυγαριά να ανεβαίνει, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές έτσι ώστε να φάτε τους γιορτινούς πειρασμούς.

·        Εάν είστε καλεσμένη το βράδυ, μην παραλείπετε την υπόλοιπη μέρα τα γεύματα σας.. Καταναλώστε ένα πλούσιο πρωινό, ένα ελαφρύ μεσημεριανό και ένα ελαφρύ σνακ  πριν την αναχώρηση από το σπίτι.

·        Αποφύγετε τα τηγανητά και φαγητά με πολύ  βούτυρο και κρέμα γάλακτος, τα γλυκά με πολλά λιπαρά και) και προτίμησε ένα μελομακάρονο Όσον αφορά τα γλυκά στο σπίτι (κουραμπιέδες θερμίδες Προτιμήστε μελομακάρονα αντί για πάστες. Περιοριστείτε μέχρι  ένα γλυκό την ημέρα.

·        Αποφύγετε να συνοδέψετε  αλκοόλ με ξηρούς καρπούς ή τσιπς.

Αποτέλεσμα εικόνας για christmas foodart

 

Posted on Δεκέμβριος 17, 2018
by Artemis

Τα κάστανα είναι ένας ξηρός καρπός πλούσιος σε μέταλλα και βιταμίνες αλλά και υψηλός θερμιδικά. Με τη βοήθεια ενός διαιτολόγου διατροφολόγου μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας διαιτολόγιο ώστε να μείνετε σταθεροί στα κιλά σας.

Τα κάστανα σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς έχουν λιγότερο λίπος .Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, μονοακόρεστα  λιπαρά, σίδηρο μαγνήσιο ψευδάργυρο ,κάλιο ασβέστιο. Τέλος είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Αποτέλεσμα εικόνας για marrons

Posted on Δεκέμβριος 08, 2018
by Artemis

Η σωστή ρύθμιση του διαβήτη απαιτεί συνεργασία με ιατρό, διαιτολόγο ,γυμναστή και κάποιες φορές ψυχολόγο .Σχετικά με το κομμάτι της διατροφής ,ο διαβητικός θα πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά έτσι ώστε να διαμορφώσει την διατροφή του σύμφωνα με τον διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να γνωρίζει:

 

·       Ποιες τροφές μπορεί να καταναλώνει καθημερινά και ποιες σπάνια.

·       Τον διαχωρισμό απλών και συνθέτων υδατανθράκων

·       Να διαβάζει τις διατροφικές ετικέτες

·       Να γνωρίζει ποια τρόφιμα μπορεί να καταναλώνει ελεύθερα

·       Να μετατρέπει τα γεύματα του σε μονάδες ινσουλίνης

·       Να αντιμετωπίζει την υπεργλυκαιμία και την υπογλυκαιμία

Ο σωστός χειρισμός του σακχάρου και η εκπαίδευση του διαβητικού, επιβάλει σωστή συνεργασία διαιτολόγου με ιατρού!