Posted on Φεβρουάριος 19, 2017
by Artemis

 

Η κύρια λειτουργία της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό είναι να βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Ωστόσο κάποιες μελέτες δείχνουν ότι η επαρκής ποσότητα βιταμίνης D  αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου στο έντερο,στο στήθος και στις ωοθήκες.

Η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης D είναι το φως του ήλιου.Η  βιταμίνη D παράγεται μέσα στην επιδερμίδα μας όταν πέφτει πάνω της η υπ

 

εριώδης ακτινοβολία.Οι κύριες συνέπειες έλλειψης βιταμίνης D είναι η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση.Αν έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα διατρέχετε ιδιαίτερο κίνδυνο επειδή η χρωστική ουσία που υπάρχει στην επιδερμίδα σας μπλοκάρει την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Λίγες είναι οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη D.Συγκεκριμένα,είναι τα λιπαρά ψάριαμ το μοσχαρίσιο συκώτι και σε μικρότερο βαθμό το γάλα τα αυγά και τα δημητριακά.Πολλές τροφές είναι ενισχυμένες τεχνητά με βιταμίνη D,μεταξύ άλλων ορισμένες ,μαργαρίνες,δημητριακά προγεύματος και το γάλα σόγιας.

 

D vitamini nedir, faydaları nelerdir? D vitamini içeren gıdalar neler, nelerde bulunur? D vitamini eksikliği belirtileri neler, eksikliğinde görülen hastalıklar.:

Posted on Φεβρουάριος 17, 2017
by Artemis

Οι βιομηχανίες τροφίμων χρησιμοποιούν τουλάχιστον 3.000 πρόσθετες ουσίες που κυμαίνονται από συνήθεις όπως ζάχαρη και αλάτι μέχρι χημικά προϊόντα ή συντηρητικά όπως κιτρικό οξύ .Η ευρωπαική νομοθεσία ρυθμίζει τη χρήση πρόσθετων ουσιών και προβλέπει διάφορες κατηγορίες. Για παράδειγμα μεταξύ των πρόσθετων συμπεριλαμβάνονται χρωστικές που έχουν στόχο να καταστήσουν την τροφή πιο ελκυστική για τον καταναλωτή, γλυκαντικά και φυσικά και συνθετικά αρώματα και ενισχυτές αρωμάτων που επιδιώκουν μια καλύτερη γεύση και τέλος σταθεροποιητές πυκνωτές και γαλακτοματοποιητές που δίνουν υφή στις τροφές.
Τα πρόσθετα μπορεί να προστατεύουν τις τροφές και από τις αντίξοες συνθήκες όπως τις αλλαγές στη θερμοκρασία και τις αλλοιώσεις κατά τη διάρκεια της διανομής.Τα συντηριτικά συμβάλλουν στη διατήρηση των τροφών και προφυλάσσουν τον καταναλωτή από ασθένειες που συνδέονται με την τροφή .Συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση του φυσικού χρώματος και της φρεσκάδας της τροφής και αποτρέπουν το τάγγισμα των ελαιών και των λιπαρών κατά τη μεταφορά. Τα οξέα που συμβάλλουν στην έκλυση διοξειδίου του άνθρακα από τη μαγιά, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στη σηντύρηση ορισμένων τροφών.
Ενισχυμένες και εμπλουτισμένες τροφές. Πολλές κοινές τροφές όπως τα δημητριακά και διάφοροι τύποι ψωμιού ενισχύονται με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία στα οποία η διατροφή μας είναι ενδεχομένως ελλειμματική ή εμπλουτίζονται με θρεπτικές ουσίες που χάθηκαν κατά την επεξεργασία.

 

May van Millingen - 20 food illustration tips from leading creatives - Digital Arts  Stop by my Etsy Shop: www.etsy.com/shop/TeoldDesign:

Posted on Φεβρουάριος 06, 2017
by Artemis

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

 

Θεωρείται ελιξήριο νεότητας και τονωτικό.

To δεντρολίβανο εσωτερικά χρησιμεύει ως διεγερτικό των νεύρων,της καρδιάς και της κυκλοφορίας του αίματος και εκτός απο την τονωτική και ηρεμιστική του ιδιότητα ,μπορεί να χρησιμοποιθεί και για την ψυχολογική πίεση ,την ένταση και τη  κατάθλιψη.Εξωτερικά ,μπορεί να χρησιμοποιθεί για να απαλύνει πόνους των μυών των γοφών σε νευραλγίες ρευματισμούς και μόλωπες.Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό σε διαταραχές των εντέρων σε διάρροια σε κολλίτιδα και σε δυσπεψία.

Άλλες χρήσεις:Το κρασί από δεντρολίβανο όταν λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες δρα ως τονωτικό σε περιπτώσεις αδύναμης καρδιάς και απαλύνει από την υδροπυκία τονώνωντας τα νεφρά.Το αιθέριο έλαιο του χρησιμοποιείται σε αρώματα καλλυντικά,γλυκά και ποτά.

Μεγάλες ποσότητες απο δεντρολίβανο και αιθέριο έλαιο έχουν παρενέργειες στη υγεία.