Posted on Οκτώβριος 03, 2016
by Artemis

Παρακάτω αναγράφονται οι θερμίδες που έχουν τα διάφορα είδη σοκολάτας στην ποσότητα των 100 γραμμαρίων!

Σοκολάτα υγείας :535 kcal

Σοκολάτα Λευκή:560 kcal

Σοκολάτα Υγείας με αμύγδαλα:557 kcal

Σοκολάτα Υγείας με περιεκτικότητα σε κακάο 70-85% 600 kcal

Σοκολάτα Γάλακτος 550kcal

Σοκολάτα Γάλακτος με Αμύγδαλα 545 kcal

Σοκολάτα Γάλακτος με Φουντούκια :577 kcal

Σοκολάτα Λευκή με Σταφίδες,Αμύγδαλα και Φουντούκια :560 kcal

Σοκολάτα Γάλακτος με Κόκκους ρυζιού :510 kcal

 

Posted on Οκτώβριος 03, 2016
by Artemis

)Η βιταμίνη C βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
2) Ο φώσφορος επηρεάζει την απορρόφηση του ασβεστίου αρνητικά όταν η πρόσληψη του ασβεστίου είναι ανεπαρκής.
3)Κάστανα:πλούσια σε βιταμίνη C και χαμηλές θερμίδες σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς
4)100γραμμάρια μέλι:288 θερμίδες.100γραμμάρια λευκή ζάχαρη:394 θερμίδες.
5)μέλι ακακίας και μέλι πεύκου ,κατάλληλα και για διαβητικούς.
6)Για να διαπιστώσουμε αν τα αυγά είναι φρέσκα τα βυθίζουμε σε ένα ποτήρι νερό. Τα φρέσκα αυγά βουλιάζουν ενώ τα μπαγιάτικα επιπλέουν.
7)Μυζήθρα,ανθότυρο,τυρί λευκό κρεμώδες κατίκι: τυριά χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες.
8)H Eλλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε παιδική παχυσαρκία.
9)Το λαχανικό φινόκιο είναι κατάλληλο για εντερικά προβλήματα και δυσπεψία
10) .Γνωρίζετε ότι η αυξημένη πρόσληψη νατρίου (αλάτι) μέσω της διατροφής προκαλεί την αποβολή ασβεστίου από τα οστά;
11)Μαστίχα:έχει αγχολυτική δράση και ενισχύει την συγκέντρωση.
12)Κανέλα:αντιμικροβιακές ιδιότητες 
13)Κάρδαμο,σκόρδο,μαιντανός,μάραθο,τζιντζέρ:ισχυρά αντιοξειδωτικά.
14)Το κόκκινο κρασί μειώνει την απορρόφηση σιδήρου.
15)Αβοκάντο:φρουτο πλούσιο σε καλά λιπαρά
16)Βασιλικός πολτός: δρα κατά της υπέρτασης
17)Μαγία μπύρας: ακατάλληλη για άτομα με οστεοπόρωση
18)Αλόη:μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, κατάλληλη για διαβητικούς
19)Λυκοπένιο:αντιοξειδωτικό συστατικό,βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στι ντομάτες
20)Φλαβονοειδή:αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται στο κρεμμύδι, στα μούρα, στα μύρτιλλα, στο μπρόκολο, στα μήλα, στις φράουλες, στα δημητριακά, στο κόκκινο κρασί, στο πράσινο και μαύρο τσάι, στα κόκκινα σταφύλια, στη σόγια, στα χόρτα, στο λάχανο, στο κουνουπίδι, στο πορτοκάλι, στο λεμόνι και στη σοκολάτα.