Posted on Ιανουάριος 23, 2017
by Artemis

Επιστημονική ονομασία:Crocus Sativus

Xρήσιμα Μέρη:Tα αποξηραμένα κόκκινα στίγματα του άνθους και οι ρίζες του.

Ο κρόκος (ή σαφράν) είναι ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που ωφελεί την καρδιά.Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος,προκαλεί διούρηση,μειώνει την υψηλή πίεση καθώς και την χοληστερίνη.Επίσης έχει αντιθρομβωτική δράση .Είναι κατάλληλη επιλογή για τους υπερτασικούς που ταλαιπωρούνται από προβλήματα στο συκώτι και στο μεταβολισμό του λίπους (π.χ έχουν υψηλή χοληστερίνη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:Ρίχνετε 3-4 στήμονες κρόκου σε 1 φλυτζάνι βρασμένο νερό και τους αφήνετε για 6-8'.Σουρώνετε και πίνετε το ρόφημα.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:O απαγορεύεται να χρησιμοποιειται κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί περιέχει μεγάλες δόσεις ναρκωτικού.

Προσοχή στις ποσότητες γιατί περιέχει ένα δηλητήριο το οποίο δρα στο νευρικό σύστημα και φθείρει τα νεφρά.Μεγάλες δόσεις μπορούν να έχουν σοβαρές επιδράσεις(10-12 γραμμάρια μπορεί να αποβούν μοιραία για τον άνθρωπο.

Posted on Ιανουάριος 17, 2017
by Artemis

Το σκόρδο είναι απο τα σπουδαιότερα βότανα για πολλές παθήσεις και ειδικά για παθήσεις του κυκλοφοριακού συστήματος.Ο βολβός είναι από τα πιο χρήσιμα μέρη.

Το σκόρδο έχει αντιυπερτασική δράση ,επειδή επιτρέπει τη διαστολή των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες.Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι όταν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα3-(4 μήνες) μειώνει την πίεση του αίματος και ελαττώνει την χοληστερίνη.Εάν λοιπόν ταλαιπωρήστε από υπέρταση καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας καθημερινά 2 3 σκελίδες σκόρδο.Για να αποκομίσετε τα ευεργετικα αποτελέσματα της αλυσίνης που περιέχει το σκόρδο πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερα υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει οπωσδήποτε περιορισμό του αλατιού.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως γνωστόν και στη μαγειρική.Μια άλλη χρήση του είναι ωμό στα φαγητά ζώων ώστε να προστατευτούν από εντερικές και στομαχικές μολύνσεις.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:Η μόνη αρνητική δράση του σκόρδου είναι η έντονη και διαπεραστική μυρωδιά του.Επίσης,άτομα με προβλήματα υπέρτασης και καρδιάς που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά φάρμακα πρέπει να συμβουλέυονται τον γιατροό τους σχετικά  με το αν επιτρέπεται η συχνή κατανάλωση σκόρδου.

 

 

 

 

'Garlic' by Nanna Prieler, veg, food, drawing, collage, illustration, design:

Posted on Ιανουάριος 17, 2017
by Artemis

Το σκόρδο είναι απο τα σπουδαιότερα βότανα για πολλές παθήσεις και ειδικά για παθήσεις του κυκλοφοριακού συστήματος.Ο βολβός είναι από τα πιο χρήσιμα μέρη.

Το σκόρδο έχει αντιυπερτασική δράση ,επειδή επιτρέπει τη διαστολή των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες.Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι όταν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα3-(4 μήνες) μειώνει την πίεση του αίματος και ελαττώνει την χοληστερίνη.Εάν λοιπόν ταλαιπωρήστε από υπέρταση καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας καθημερινά 2 3 σκελίδες σκόρδο.Για να αποκομίσετε τα ευεργετικα αποτελέσματα της αλυσίνης που περιέχει το σκόρδο πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερα υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει οπωσδήποτε περιορισμό του αλατιού.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως γνωστόν και στη μαγειρική.Μια άλλη χρήση του είναι ωμό στα φαγητά ζώων ώστε να προστατευτούν από εντερικές και στομαχικές μολύνσεις.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:Η μόνη αρνητική δράση του σκόρδου είναι η έντονη και διαπεραστική μυρωδιά του.Επίσης,άτομα με προβλήματα υπέρτασης και καρδιάς που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά φάρμακα πρέπει να συμβουλέυονται τον γιατροό τους σχετικά  με το αν επιτρέπεται η συχνή κατανάλωση σκόρδου.

 

 

 

 

'Garlic' by Nanna Prieler, veg, food, drawing, collage, illustration, design: