Posted on Ιανουαρίου 22, 2021
by Artemis

Η ψυχολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διατροφή μας .Σε στρεσσογόνες περιόδους, πολλοί είναι αυτοί που αυξάνουν την κατανάλωση φαγητού, κάποιοι την μειώνουν, η αποκτάν διατροφικές διαταραχές.

Ουσίες και τροφές που καταπολεμούν το αγχος είναι οι παρακάτω:

1)Βιταμίνες του συμπλέγματος Β(πράσινα φυλλώδη λαχανικά,ξηροί καρποί,αυγά

2)Ω3 λιπαρά(ψάρια, λιναρόσπορος ,ξηροί καρποί)

3)Φυτικές ίνες(φρούτα, λαχανικά ,δημητριακά ολικής άλεσης)

4)Αμινοξύ τρυπτοφάνη (σοκολάτα, όσπρια, μπανάνα, γαλακτοκομικά)

5)Φυλλικό οξύ(πράσινα φυλλώδη και σταυρανθή λαχανικά)

6)Χαμομήλιpoached egg with vegetables and tomatoes on blue plate

Posted on Ιανουαρίου 12, 2021
by Artemis

Yπάρχουν κάποιες τροφές πολύ χαμηλές σε θερμίδες που περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών και μπορείς να εντάξεις άνετα στο καθημερινό σου διατροφικό πρόγραμμά.

 Ρόκα

4 θερμίδες το φλιτζάνι

Σπαράγγια

27 θερμίδες το φλιτζάνι

Μπρόκολο

31 θερμίδες το φλιτζάνι

Λάχανο

22 θερμίδες το φλιτζάνι

Μαρούλι

5 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

 

 

Posted on Ιανουαρίου 07, 2021
by Artemis

 

Τα αντιοξειδωτικά, είναι μόρια τα οποία λαμβάνουμε μέσω της τροφής που καταναλώνουμε. Έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για πρόωρη γήρανση, καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα.

Tροφές με αντιοξειδωτική δράση:

Βιταμίνη Ε(ελαιόλαδο, πιπεριές, κόκκινο λάχανο, σπαράγγια)

Βιταμίνη Α(αβοκάντο βερίκοκο ,καρότα)

Βιταμίνη C(φράουλες, ακτινίδια, πορτοκάλι, ροδάκινο, αχλάδι, μπρόκολο)