Posted on Οκτώβριος 04, 2016
by Artemis

Η οστεοπόρωση είναι μια μεταβολική ασθένεια των οστών. Με την πάροδο του χρόνου τα οστά γίνονται αδύναμα και εύθραυστα με αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Σύμφωνα με έρευνες μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα οστεοπόρωσης και ιδιαίτερα γυναίκες .

Άτομα επιρρεπή σε προβλήματα οστεοπόρωσης είναι άτομα με έλλειψη βιταμίνης D,άτομα με έλλειψη ασβεστίου, γυναίκες σε εμμηνόπαυση, άτομα με μειωμένη φυσική δραστηριότητα, καπνιστές, άτομα με οικογενειακό ιστορικό της ασθένειας,όσοι καταναλώνουν πολύ αλκoόλ. Όσον αφορά το διατροφικό κομμάτι τα απαραίτητα συστατικά που προφυλάσσουν και έχουν ευεργετική δράση είναι βιταμίνη D,το ασβέστιο και ο φώσφορος.Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αυτά τα συστατικά από την παιδική κιόλας ηλικία αποτελεί την καλύτερη πρόληψη για την οστεοπόρωση.
ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D:γαλακτοκομικά προϊόντα, τόνος σολομός, κρόκος αυγού, μανιτάρια, σαρδέλες και σωστή πρόσληψη ηλιακής ενέργειας
ΠΗΓΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ: γαλακτοκομικά προϊόντα, αμύγδαλα, ψάρια ,μπρόκολο λάχανο, γαρίδες
ΠΗΓΕΣ ΦΩΣΦΩΡΟΥ: ξηροί καρποί φασόλια γάλα μύδια συκώτι σολομός ,πουλερικά,φακές. ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης,σουσάμι,ηλιόσποροι
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D : 600 διεθνείς μονάδες την ημέρα για υγιείς ενήλικους – 800 για ανθρώπους 71 ετών και άνω
ΗΜΕΣΗΣΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ:800mg.Για άτομα από 11-25 ετών ,γυναίκες μετά τη εμμηνόπαυση και έγγυες ή θηλάζουσες συστήνονται 1200mg.
HΜΕΡΗΣΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΦΩΣΦΩΡΟΥ:700mg Η υγεία των οστών χτίζεται από την παιδική κιόλας ηλικία καθώς το ασβέστιο τοποθετείται από τότε στα οστά. Γερά οστά χτίζονται και με άσκηση τουλάχιστον μισή ώρα ημερησίως. Αποφύγετε καφέ και αλκοόλ.

 

Bone Suckers and Bone Builders|Craving Something Healthy Best foods for bone health #osteoporosis:

Posted on Οκτώβριος 03, 2016
by Artemis

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία της εγκυμοσύνης είναι πολλοί .Η διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή υγεία και το βάρος του βρέφους.
Κάποια θρεπτικά συστατικά, είναι απαραίτητα για τη σωστή έκβαση της εγκυμοσύνης και απαιτείται μεγαλύτερη πρόσληψη από την φυσιολογική .Σε κάποιες περιπτώσεις χορηγούνται και σε μορφή συμπληρωμάτων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη ημερήσια δοσολογία.
• Φυλλικό οξύ. Είναι μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β βιταμινών .Η έλλειψή της σε εγκυμονούσες προκαλεί προβλήματα υγείας στο έμβρυο αλλά και στην μητέρα.(αναιμία, δισδιχή ράχη, προεκλαμψία ,πρόωρος τοκετός, μειωμένο βάρος νεογνού).Η συνιστώμενη δόση είναι 600μg για τις εγγύους δηλαδή 200 μg παραπάνω από το φυσιολογικό. Συνήθεις πηγές φυλικού οξέως είναι τα σπαράγγια ,άσπρα φασόλια, χυμός πορτοκάλι, αρακάς ,μπρόκολο, σπανάκι ,λάχανο, γάλα ημίπαχο.
• Βιταμίνη C. Η κατανάλωση βιταμίνης C είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προωθεί το σχηματισμό κολλαγόνου που αποτελεί δομικό λίθο αιμοφόρων αγγείων και ιστών. Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες συστάσεις.(90mg)
Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης C είναι οι παρακάτω:
Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρειπ φρουτ, μανταρίνια κ.λπ.)ακτινίδια ,πιπεριές, παπάγια ,φράουλες, μπιζέλια, μπρόκολο κουνουπίδι λάχανο σπανάκι,ντομάτες. ,
TIP: Είναι προτιμότερο τα λαχανικά να καταναλώνονται ωμά καθώς η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή και ευαίσθητη στις υψηλές θερμοκρασίες.
• Βιταμίνη Α.Η συνιστώμενη δόση βιταμίνης Α στην εγκυμοσύνη είναι 1000IU η οποία καλύπτεται εύκολα μέσω ενός σωστού διατροφικού σχήματος .Παρολαυτά η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει τερατογέννεση γι’αυτό καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση συκωτιού και παραγώγων του(π.χ. πατέ) και συμπληρωμάτων με ρετινόλη. Καλές πηγές βιταμίνης Α είναι τα καρότα ,τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι γλυκοπατάτες, αποξηραμένα βότανα, γαλακτοκομικά προιόντα.
• Βιταμίνη D.Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει υποασβεστιαιμία και χαμηλό βάρος νεογνού. Η υπερβολική δόση μπορεί να είναι τοξική για το έμβρυο αλλά και για τη μητέρα .Καλές διαιτητικές πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά προιόντα ,τα αυγά, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν και προιόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.Σημαντικό ρόλο στην παραγωγή βιταμίνης D διαδραματίζει και η φυσιολογική έκθεση στον ήλιο.
• Σίδηρος .Οι ανάγκες της εγγύου σε σίδηρο είναι αυξημένες λόγω της αποθήκευσης σιδήρου από το μυελό των οστών και των αυξημένων αναγκών του εμβρύου.(1070mg)Η έλλειψη σιδήρου στη εγκυμοσύνη επιφέρει χαμηλού βάρους νεογνά και πρόωρο τοκετό. Καλές πηγές σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά τα ψάρια και τα αυγά. Το συκώτι αν και πλούσιο σε σίδηρο πρέπει να αποφεύγεται λόγω της ψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α. Στην απορρόφηση του σιδήρου παίζει ρόλο η κατανάλωση βιταμίνης C καθώς και η αποφυγή πολυφαινολών(τσάι ,καφές)Συνήθως χορηγούνται συμπλήρώματα σιδήρου.
• Ασβέστιο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνεται η απορρόφηση του ασβεστίου και μειώνεται η νεφρική απέκκριση και έτσι δεν κρίνεται απαραίτητη η παραπάνω πρόσληψη (1000mg ημερησίως) με εξαίρεση την κύηση κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Καλές πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια, ξηροί καρποί, λιπαρά ψάρια ,μπρόκολο αγκινάρες λάχανο.

 

I love silhouette shots. Perfect way to show off your form and hide any imperfections. by patti:

 

Posted on Οκτώβριος 03, 2016
by Artemis

H χαμηλή θερμοκρασία των ημερών αποτελεί κίνδυνο για ιώσεις και για ενοχλητικό κρυολόγημα .Σημαντικός διατροφικός παράγοντας που βοηθάει στην προστασία από το κρυολόγημα αλλά και την καταπολέμησή του είναι η βιταμίνη C καθώς ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις μολύνσεις. Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει την δυνατότητα να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης οπότε η λήψη της μέσω της τροφής καθίσταται απαραίτητη.
Μέσω της διατροφής μπορείτε να ενισχύσετε την κατανάλωση βιταμίνης C ώστε να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος.
Πέρα από την προφύλαξη της άμυνας του οργανισμού, η βιταμίνη C επιτελεί και τις παρακάτω διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού:
Σύνθεση κολλαγόνου
Απορρόφηση σιδήρου
Αντιοξειδωτική δράση, καταστροφή ελεύθερων ριζών.
Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης C είναι οι παρακάτω:
Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρειπ φρουτ, μανταρίνια κ.λπ.)
Ακτινίδια
Κόκκινες πιπεριές
Μπρόκολο ,κουνουπίδι,λάχανο
Φρέσκοι φυσικοί χυμοί φρούτων
Μπιζέλια 
Μαϊντανός θυμάρι
Ντομάτες ,πατάτες με φλούδα
Σπανάκι
TIP: Είναι προτιμότερο τα λαχανικά να καταναλώνονται ωμά καθώς η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή και ευαίσθητη στις υψηλές θερμοκρασίες.
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C
ΆΝΤΡΕΣ:90mg
ΓΥΝΑΙΚΕΣ:75mg
ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ +35mg βιταμίνης c ΛΟΓΩ Της ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

food - art - colour - design: