Διατροφή για κλινικές παθήσεις

Πολλές από τις ασθένειες που παρουσιάζει ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη διατροφή. Ο τομέας της κλινικής διατροφής ασχολείται με την αξιολόγηση της διατροφής ως προς την παρουσία ή την έλλειψη συστατικών. Σκοπός είναι η βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Επιμόρφωση στην αντιμετώπιση των παρακάτω παθήσεων:

  • Παχυσαρκία
  • Σακχαρώδης Διαβήτης
  • Αθηρογένεση
  • Αρτηριακή πίεση
  • Καρδιαγγειακά Νοσήματα
  • Νεφρικές παθήσεις
  • Ηπατικές παθήσεις
  • Παθήσεις χοληφόρου δένδρου
  • Πεπτικές διαταραχές
  • Διαταραχές μεταβολισμού

Ακόμη, χρειάζεται ειδική διατροφή για θηλάζουσες, εγκυμονούσες, βρέφη ,παιδιά, εφήβους, άτομα στην τρίτη ηλικία

Ο τομέας της κλινικής διατροφής και η εξειδίκευση πάνω σε αυτόν δίνει στον διαιτολόγο την δυνατότητα να αξιολογεί την σύγχρονη διατροφική κατάσταση που δημιουργείται από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ,τα καινοφανή τρόφιμα και τα λειτουργικά τρόφιμα που προστίθενται στο σύγχρονο διαιτολόγιο.