Posted on Οκτωβρίου 29, 2021
by Artemis

Υλικά για την κρέμα:

400ml κρέμα καρύδας

160 γρ χουρμάδες

55 γρ κακάο

300ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ.αλάτι

Σερβίρισμα:2-3 Κσ λιωμένη κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα τους χουρμάδες, την κρέμα καρύδας, το ρόφημα αμυγδάλου, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

 

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και  το αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

 

Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα ακάλυπτη για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

 

Βάζουμε το μείγμα σε blender και χτυπάμε πολύ δυνατά, μέχρι η κρέμα μας  να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.

 

Blender Chocolate Mousse Recipe - NYT Cooking